Koningin Beatrix bezoekt Griekenland

Foto: ATHENE - Koningin Beatrix inspecteerde gisteren in Athene bij het begin van een vierdaags staatsbezoek aan Griekenland de presidentiële wacht. Tijdens een ontmoeting van de vorstin en de prins met journalisten liet koningin Beatrix weten, de verhalen dat ze haar zoons en neven nog amper meekrijgt naar de viering van Koninginnedag belachelijk vindt.

De verhalen over Koninginnedag zijn volgens haar uit een heel dikke duim gezogen. Half september schokte de Baarnse Oranje-publicist Fred Lammers een deel van de Nederlanders met zijn vermeende onthulling dat vooral de jongste Oranjes balen van 30 april en dat gekke voorvallen later thuis door de koninklijke familie worden nagedaan. De koningin heeft het boek niet gelezen, zo liet ze blijken. Ze heeft wel wat anders te doen, kregen de collega's van de niet meegereisde Lammers te verstaan. De koningin hielp ook het misverstand uit de wereld dat ze haar jongste zoon heeft vernoemd naar koning Constantijn van Griekenland. Er was ook een Constantijn in de Russische tak van de Oranjes en daar is de Benjamin van Beatrix en Claus naar genoemd. De afgezette Griekse koning Constantijn werd wel peetoom. Hij is nog steeds een goede vriend van de koninklijke familie. (ANP) (Foto AP)