Hockeyselectie

Opvallendste naam in de hockeyselectie van bondscoach Roeland Oltmans is die van doelman Bart Looije. Drie jaar geleden bedankte de 28-jarige keeper van landskampioen Amsterdam voor de nationale ploeg nadat Oltmans een voorkeur liet doorschemeren voor Ronald Jansen. De doelverdediger van Den Bosch geldt sindsdien als de onbetwiste nummer één.

Een slijmbeursontsteking in het dijbeen houdt hem ditmaal buiten de ploeg. Oltmans noemt de uitverkiezing van Looije niet meer dan logisch. “Hij staat al anderhalf jaar te keepen als een beer en beschikt na Jansen over de meeste ervaring.” Voor Nederland begint het toernooi tussen de zes sterkste hockeylanden ter wereld zaterdag met een duel tegen Zuid-Korea. Duitsland (zondag), Spanje (woensdag) en gastland Australië (donderdag) zijn de volgende tegenstanders van de olympisch kampioen. De voorronde van de negentiende editie van de Champions Trophy wordt afgesloten op zaterdag met een wedstrijd tegen wereldkampioen Pakistan. Op zondag staan de finale en troostfinales op het programma.