Hiddink stuurt Zenden uit voorzorg naar huis

ROTTERDAM, 8 OKT. Boudewijn Zenden maakt niet langer deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. De aanvaller van PSV viel gisteren bij de voorbereiding op de kwalificatiewedstrijd van zaterdag tegen Turkije met een spierblessure af. Hij liep de kwetsuur afgelopen zaterdag op in de ontmoeting met Heerenveen.

Bondscoach Hiddink wilde geen risico lopen met de aanvaller en waakte tevens voor de belangen van PSV. “Gaat het mis, dan staat Boudewijn zo vier, vijf weken buitenspel.” Hiddink is niet van plan een vervanger op te roepen.

Ronald de Boer trainde gisteren niet. Hij kreeg zondag tegen Willem II een 'knietje' en heeft last van een paar ribben. Marc Overmars heeft een pijnlijke voet, maar zijn meespelen is niet in gevaar.

Hoewel de kwalificatie officieus zeker is, verwacht Hiddink een “scherp” Nederlands elftal. “Uit hebben we van Turkije verloren. Alleen daarom al denk ik dat iedereen er een goede partij van wil maken.”

Bij Turkije is het meespelen van sterspeler Hakan Sükür onzeker. De aanvaller ontbrak gisteren in Aken tijdens een oefenwedstrijd van Turkije tegen de semi-amateurs van Alemannia Aachen (2-2). Hakan heeft griep en kampt met een enkelblessure.

Bondscoach Mustafa Denizli hechtte weinig waarde aan het gelijkspel. “De uitslag is onbelangrijk. We hebben tactisch wat dingen uitgeprobeerd. Het belangrijkste is dat alle spelers, op Hakan na, fit zijn. We krijgen het zaterdag moeilijk, want we spelen tegen één van de beste elftallen ter wereld.”