Commotie na moord Duitse prostituee bij spoor Heerlen

HEERLEN, 8 OKT. De moord op een twintigjarige heroïneprostituee heeft in Heerlen voor grote opschudding gezorgd onder voor- en tegenstanders van de aanleg van een tippelzone. Het lijk van de vrouw, die de Duitse nationaliteit bezat maar al langer in Heerlen verbleef, werd maandag op een afgelegen plaats langs de spoorlijn Heerlen-Voerendaal gevonden.

Van diverse kanten was de afgelopen tijd gewaarschuwd dat er doden zouden vallen als er geen plek kwam waar de circa zeventig heroïneprostituees die in Heerlen geregistreerd staan, hun werk relatief veilig konden uitoefenen. Een vorig jaar geopende zone werd dit voorjaar weer gesloten onder grote druk van buurtbewoners die wisten te voorkomen dat iemand daar ooit gebruik van heeft kunnen maken.

Het recherchebijstandteam kan nog niet met zekerheid zeggen of de prostituee door een klant of een bekende is gedood, maar iedereen gaat ervan uit dat de vrouw door een klant is vermoord. Zij werkte evenals een groot aantal collega's illegaal op de parkeerplaats van een meubelboulevard in Heerlen-Noord. De plaats waar het lijk van de vermoorde vrouw is gevonden, was niet ver van de parkeerplaats.

“We hebben de laatste tijd wel meer meldingen gehad van vrouwen die vonden dat bepaalde klanten zich bijzonder agressief gedroegen, maar daar kunnen wij niet veel aan doen”, zegt een woordvoerder van de Heerlense politie. “Wij zetten permanent zes agenten in die erop moeten letten dat er geen overlast van de prostitutie ontstaat, maar het is onbegonnen werk om de vrouwen te gaan beschermen.”