VVCS wint kort geding tegen Gerards

ZUTPHEN, 7 OKT. De vakbond van profvoetballers VVCS heeft het kort geding tegen ex-werknemer Peter Gerards gewonnen. De voormalige contractbegeleider, die 31 januari op staande voet werd ontslagen bij de VVCS omdat hij zich zou hebben verrijkt bij het afsluiten van een sponsorcontract voor Patrick Kluivert, moet binnen vijf dagen zijn volledige administratie ter beschikking stellen aan twee registeraccountants.

Ook moet Gerards de clubs en de makelaars noemen die hem privé hebben betaald om transfers tot stand te brengen. Iedere dag dat Gerards in gebreke blijft, dient hij 2.500 gulden aan de VVCS te betalen met een maximum van 250.000 gulden. Rechter J. van Oostveen van de rechtbank in Zutphen veroordeelde Gerards vanmorgen ook tot de kosten van het geding.

“Eindelijk gerechtigheid, een 5-0 overwinning voor de vakbond”, noemt VVCS-voorzitter Th. Van Seggelen de uitspraak. “Aan een onzekere periode is een eind gekomen. De rechter heeft vastgesteld dat Gerards de VVCS heeft misleid.” Van Seggelen verwacht dat het onderzoek van de registeraccountants binnen tien dagen duidelijk zal maken of Gerards als contractbegeleider ook privézaken deed.