Verdere expansie van Palthe Stomerijen

Palthe Stomerijen zet zijn expansie voort. Het bedrijf, dat in 1993 failliet ging en werd voortgezet door de investeringsmaatschappij Manaus, heeft drie bedrijven in Nederland overgenomen en één in Antwerpen. Daarnaast zijn er twintig stomerijbedrijven aan de Duitse Palthe-organisatie toegevoegd, waarmee het aantal in de Bondsrepubliek op 120 komt.

In Nederland gaat het om stomerijen met een groot aantal aannamepunten in Amsterdam (Azea), Goes (Kleanerette) en Lelystad (Quickynette). Palthe, met 112 filialen en een marktaandeel van ruim 20 procent het grootste bedrijf in de sector in Nederland, wil verder groeien naar een marktaandeel van 35 procent. Van belang is daarbij de samenwerking met NS Stations.

In België had Palthe al twee filialen, in Genk en Maasmechelen. Het bedrijf wil uiteindelijk naar twintig filialen bij onze zuiderburen. In Duitsland werkt Palthe nu samen met 120 zelfstandige stomerijbedrijven.

Door de nu afgeronde transacties groeit de omzet van Palthe met 7 miljoen naar rond de 40 miljoen per jaar. Het bedrijf heeft nu honderd eigen medewerkers in dienst. Daarnaast werken er bij de franchisebedrijven nog eens 300 man.

Palthe is in 1996 weer winstgevend geworden. Het bedrijf is goed voor een fors deel van de omzet van Manaus (ongeveer 70 miljoen). Manaus is in drie sectoren actief: dienstverlening en levensmiddelen (pittah-brood en gedistilleerd), telecommunicatie en media.