Unique-eigenaar verdient 210 miljoen

Unique-eigenaar Alex Mulder houdt 210 miljoen over aan de herplaatsing van vier miljoen aandelen Unique. De prijs voor de stukken is vanochtend vastgesteld op 52,50 gulden. Dat is bekendgemaakt door het emissiebedrijf Rabo Securities.

De kopers van de stukken hebben een premie van een gulden gekregen, vergeleken met de beurskoers van 53,50 vanochtend.

Na de herplaatsing houdt Mulder nog een belang van 42 procent in het beursgenoteerde Unique International. Zijn resterende belang van 7,4 miljoen aandelen is tegen de huidige beurskoers nog eens 395 miljoen waard.

Mulder is de vierde Nederlandse ondernemer die met een beursgang van zijn uitzendconcern, multimiljonair wordt. De andere drie zijn Frits Goldschmeding (Randstad), Sylvia Tóth (Content) en Jan Brand (Brunel).