All Stars trekt zich terug als Oscarinzending

AMSTERDAM, 7 OKT. Een commissie, bestaande uit vertegenwoordigers van filmbelangenorganisaties, heeft besloten de film All Stars van regisseur Jean van de Velde en producent Rolf Koot als Nederlandse inzending naar de Oscars aan te wijzen. De beslissing zou genomen zijn met de kleinst mogelijke meerderheid: zes stemmen voor All Stars en vijf voor Karakter van regisseur Mike van Diem en producent Laurens Geels.

Algemeen werd aangenomen dat indien Karakter ingezonden zou worden, deze film een reële kans zou kunnen maken op de Oscar voor de beste niet-Engelstalige film. Het ziet er echter naar uit dat Karakter toch mee zal dingen. Producent Koot bevestigde vanmiddag dat hij All Stars terugtrekt voor de Oscars ten gunste van Karakter: “Ik hoop tenminste dat de reglementen dat toestaan. Karakter maakt een veel betere kans, wij zouden daar een beetje voor Jan Joker staan. Ik hoop nu alleen maar dat niemand denkt dat ik zo edelmoedig ben, omdat Laurens Geels mijn schoonvader is”.