Zaak-'Hakkelaar' zonder Abbas

AMSTERDAM, 6 OKT. Kroongetuige F. Abbas is vanmorgen niet verschenen bij de hervatting van de zaak in hoger beroep tegen de van drugshandel verdachte Johan V. alias 'de Hakkelaar'. Abbas zit vast in een Britse gevangenis en de toestemming om bij het proces voor het Amsterdamse gerechtshof te kunnen getuigen is nog niet rond.

De voormalige vriendin van de andere kroongetuige in deze zaak, Ad Karman, betoogde vanmorgen dat deze een bedrag van 200.000 gulden zou zijn toegezegd door officier van justitie Teeven. Deze toezegging was tot dusver niet door justitie gemeld.

Volgens de getuige zou Karman via de dienst centrale recherche informatie al een wasmachine hebben gekregen. Of de kosten hiervan van het bedrag van 200.000 gulden zouden worden afgetrokken, zou nog worden bekeken, aldus de getuige. De ex-vriendin zei verder, dat Karman op een bankrekening in Oostenrijk 1,2 miljoen D-Mark heeft staan. Ook dit heeft justitie tot nu toe niet gemeld. Officier Teeven werd vanmorgen met spoed opgeroepen en zou hierover vanmiddag voor het hof een verklaring af te leggen.