Voetbal spanje

In Spanje behaalde Barcelona de vijfde overwinning op rij. Tenerife werd met 3-2 verslagen. Het clubrecord van de Catalaanse voetbaltrots staat overigens op zes opeenvolgende zeges bij de start van het seizoen. Aartsrivaal Real Madrid kwam voor eigen publiek niet verder dan 0-0 tegen Deportivo La Corña. Spits Suker zag in de 55ste minuut een strafschop gekeerd worden door doelman Songo. Door het gelijkspel liep de achterstand van Real op Barcelona op tot vier punten.

Barcelona speelde in stadion Camp Nou een matige wedstrijd, maar dankzij een treffer Luis Enrique werd de overwinning veilig gesteld. Vooral de verdediging van de Catalanen maakte een onzekere indruk. Paz en Juanele profiteerden van de chaos in de defensie van de ploeg van trainer Van Gaal, die zich na een half uur de woede van de socios op de hals haalde door publiekslieveling De la Peña naar de kant te halen. Verdediger Couto nam zijn plaats in.