Voetbal Italie

In Italië behaalde AC Milan de eerste overwinning van het seizoen. Empoli werd met 1-0 verslagen. Matchwinner was invaller Andersson, de Zweed die Patrick Kluivert na rust verving. In een scrimmage voor het doel van Empoli kopte hij in de 68ste minuut raak. Davids en Bogarde volgden het duel vanaf de bank.

Milan bezet na vijf speelronden de dertiende plaats. De achterstand op koploper Inter bedraagt acht punten. Voor eigen publiek kwam Inter gisteren niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Lazio Roma. De Tsjech Nedved opende de score voor de Romeinen waarna Ronaldo een strafschop benutte.

Landskampioen Juventus versloeg Fiorentina met 2-1 en dankte die zege aan doelpunten van Inzaghi en Del Piero. De titelhouder verkleinde de achterstand op Inter tot twee punten. Udinese, in de tweede ronde van de UEFA Cup tegenstander van Ajax, won met 3-2 van Sampdoria. Calario, Bierhoff en Pierini waren succesvol voor Udinese.