Onderzoek doodschieten van autodief

CAPELLE A/D IJSSEL, 6 OKT. De rijksrecherche stelt een onderzoek in naar de dood van de 28-jarige H.S. uit Zwijndrecht. De man, die in Gouda een auto had gestolen, werd in de nacht van vrijdag op zaterdag na een achtervolging door de politie in Capelle aan den IJssel door de politie doodgeschoten.

Volgens H. Wesselink, persofficier van justitie in Rotterdam, heeft de politie op de man geschoten omdat een van de agenten “in een levensbedreigende situatie” kwam toen de autodief in een zeer nauwe steeg achteruit reed. “De agent heeft toen met zijn collega vervolgens een aantal schoten afgevuurd, maar de auto stopte niet. Pas toen een schot het slachtoffer raakte kwam de wagen tot stilstand”, aldus Wesselink.

De politie zette zaterdagochtend een achtervolging in op S., nadat hij bij het stelen van een Opel Corsa in Gouda was betrapt door de eigenaar. Een achtervolging door de politie, waarbij volgens de politie vijf wagens waren betrokken, eindigde aan de Merijntje Gijzenburg in de Capelse wijk Schollevaar, waar de autodief zichzelf klem reed in een steeg. Sectie op het lichaam van het slachtoffer heeft uitgewezen dat hij is gedood door één politiekogel. De wapens van de betrokken agenten worden door de rijksrecherche onderzocht.

Een herdenking voor de autodief op de plek waar hij werd doodgeschoten is gisteravond uitgelopen op een korte vechtpartij.