Bush toch niet blij met Quayle

WASHINGTON, 6 OKT. Enkele dagen nadat hij in 1988 Dan Quayle had geselecteerd als zijn toekomstige vice-president, schreef voormalig president George Bush in zijn dagboek: “Ik heb het verknald.” Dit blijkt uit een nieuwe biografie van de historicus Herbert S. Parmet, die inzage heeft gehad in de dagboeken van Bush.

“Het is mijn besluit en ik heb het verknald, maar ik ben niet van plan dat toe te geven”, zo wordt de ex-president geciteerd in George Bush, the life of a lone star yankee. Bush koos voor Quayle als running mate omdat hij volgzaam beloofde te zijn, maar betreurde die stap enkele dagen later, toen bleek dat Quayle als jongeman dienst had genomen in de National Guard om niet naar Vietnam te worden gestuurd.

In de vier jaar van Bush' presidentschap kwam Dan Quayle herhaaldelijk in problemen met ondoordachte uitspraken. Hij maakt zich momenteel op om een gooi te doen naar de Republikeinse nominatie voor het presidentschap in het jaar 2000. (AP)