KPN

KPN-onderdeel TNT Australia heeft zijn vracht- en een deel van zijn logistieke activiteiten voor ruim 210 miljoen gulden verkocht aan het Australische Toll Holdings.

TNT beperkt zich voortaan tot tijdgevoelige distributie, internationale zakenpost en logistieke dienstverlening. De verkochte bedrijven zijn goed voor ruim 1 miljard gulden omzet.

Over de verkoop van andere niet-kernactiviteiten in Australië en Noord- en Zuid-Amerika met nog eens 300 miljoen gulden omzet praat TNT nog met verschillende partijen. Daarnaast staat ook nog een leasemaatschappij voor vliegtuigen in de etalage, ook met een omzet van enkele honderden miljoenen. Volgens KPN moet het afstoten van deze bedrijven voor het einde van het jaar rond zijn. Het post- en telecomconcern is sinds eind vorig jaar eigenaar van TNT, dat het toen voor 2,7 miljard gulden verwierf. KPN is nu druk doende onderdelen van zijn eigen postbedrijf met TNT en GD Express Worldwide te integreren tot een mondiale vervoersgigant.