Coach Ajax voorziet aanvallend Udinese

ROTTERDAM, 4 OKT. Udinese wordt volgens Ajax-trainer Morten Olsen een moeilijke tegenstander in de tweede ronde van het UEFA-Cuptoernooi. De Italiaanse ploeg kwam gisteren bij de loting in Genève als tegenstander uit de bus. Twente lootte het Deense Aarhus GF en in de Europa Cup 2 moet Roda het opnemen tegen Primorje uit Slovenië.

Udinese maakt dit seizoen zijn debuut in de Europese clubcompetitie. Met de Duitse topschutter Bierhoff en de Braziliaan Amoruso beschikt de ploeg over een gevaarlijke aanval. Olsen: “Udinese is een jonge, enthousiaste ploeg. Ze speelt ook met drang naar voren.” Ajax-scout Ton Pronk bekijkt Udinese morgenmiddag in de competitiewedstrijd tegen Sampdoria.

Twente-trainer Hans Meyer had een voorkeur voor Anderlecht en Aston Villa. Ploegen met internationale uitstraling en een rijke traditie. Aarhus biedt sportief gezien voor FC Twente meer perspectief. “Maar als ze Nantes uitschakelen, betekent dat het een sterke ploeg is”, reageerde de Duitse trainer. “Karaktervoetbal, atletische sterke spelers, meer voetballend vermogen dan bijvoorbeeld Lillestr⊘m”, zo analyseerde Meyer de tegenstander. Aarhus eindigde vorig seizoen als tweede in de Deense competitie. Dit seizoen staat de club op een teleurstellende negende plaats.

Roda had in de tweede ronde van de Europa Cup voor bekerwinnaars liever tegen Germinal Ekeren gespeeld. Trainer Martin Jol weet niets van Primorje. “We zullen er een paar keer gaan kijken. Deze loting biedt natuurlijk perspectief om verder te komen.”