Boksen

In de krant van 30 september stonden drie contrasterende stukjes over de bokssport, ook wel 'the noble art of selfdefence' genoemd. Als eerste een interview met de broer van de oud-Olympisch kampioen Bep van Klaveren die in een interview zegt “als warm pleitbezorger van de bokssport”, “die geen gelegenheid onbenut laat om zijn liefde voor het boksen onder woorden te brengen”, dat “boksen zonder twijfel de mooiste sport op aarde is”.

Een ander bericht heeft als kop 'Bokser bezwijkt aan hersenletsel'. Hierin wordt gemeld dat “een Amerikaanse profbokser naar een ziekenhuis werd vervoerd, waar hij in coma raakte. Bij een spoedoperatie verwijderden doktoren een bloedprop uit de hersenen, maar hulp bleek vergeefs”.

Op dezelfde pagina staat verder een berichtje over oud-wereldkampioen Tyson, die bekend is geworden bij een groot publiek doordat hij een stuk oor afbeet bij een tegenstander. Op straat kwam hij een voormalige tegenstander uit de boksring tegen en bracht hem vervolgens een gebroken neus en hoofdwond toe, omdat een meningsverschil door de heren pugilisten niet verbaal kon worden beslecht en zij voor de optie van een nonverbaal, officieus straatgevecht kozen. Dit stuk eindigt met de zin: “De advocaat van tegenstander Green beschreef Tyson voor de rechtbank als een roofdier en een menselijke vernietigingsmachine.”

    • A. Heemskerk