Softwarebedrijf Unit 4 wil notering op de beurs

rotterdam, 3 OKT. Softwarebedrijf Unit 4 dat vorig jaar een omzet van bijna 28 miljoen gulden haalde en zijn nettowinst met 82 procent zag stijgen, wil naar de beurs. Met de bank MeesPierson onderzoekt de onderneming de mogelijkheid van notering van haar aandelen in Amsterdam.

Unit 4 ontwikkelt en onderhoudt pakketsoftware voor ondersteuning van bedrijfsprocessen in het midden- en kleinbedrijf en grotere ondernemingen. Tweede hoofdactiviteit is het distribueren van 'dr. Salomons anti-virus software' in de Benelux.

Vorig jaar groeide de omzet van Unit 4 met 32 procent tot 27,9 miljoen gulden, terwijl de nettowinst met 82 procent toenam tot 3,6 miljoen. In de eerste helft van dit jaar steeg de omzet nog eens met 20 procent en de nettowinst met 81 procent ten opzichte van de eerste zes maanden van 1996. Voor het gehele jaar verwacht de directie een verdere groei van omzet en winst ten opzichte van 1996.

Unit 4, in 1980 opgericht door leden van het huidige management, beroept zich op een constante, met de omzet meegroeiende stroom inkomsten uit licentie- en onderhoudscontracten die de onderneming een “solide basis” verschaffen. De voorziene verdere stijging in omzet en winst baseert de directie op “marktontwikkelingen die om een software-technische oplossing vragen”, zoals de overstap die bedrijven maken van DOS naar Windows-toepassingen en de invoering van de euro. Ook wil het bedrijf zijn vleugels uitslaan door strategische allianties en acquisities.