Shell: 500 mln in zonstroom

HELMOND, 3 OKT. Shell richt binnenkort een speciale kernorganisatie op voor de productie van duurzame energie. De komende vijf jaar investeert het concern een half miljard gulden in de verdere ontwikkeling van zonne-energie en andere duurzame energievormen.

Dit maakte president-directeur mr. J.J. Schraven van Shell Nederland vandaag bekend bij de opening van en nieuwe productielijn voor zonnecellen bij het dochterbedrijf Shell Solar Energy in Helmon. “Als Shell stappen we daarmee vandaag al in de eeuw van de zon”, zei Schraven.

De nieuwe productielijn van Shell Solar vergde een investering van 6,5 miljoen gulden en kan per jaar 25.000 vierkante meter zonnepanelen maken. Tot nu toe bedroeg de capaciteit van het bedrijf nog 8.000 vierkante meter per jaar. Volgend jaar volgt een uitbreiding naar 100.000 vierkante meter.

Het aantal werknemers groeit dit jaar van 36 naar 125 en volgend jaar naar 170. De helft van de productie van Shell Solar Energy gaat naar ontwikkelingslanden.