Ramsj

Tahar Ben Jelloun: Alberto Giacometti. Ingenaaid, Flohic Editions 1991, van ƒ 50,40 voor ƒ 19,90. De Boekenmarkt Den Haag.

Deeltje uit de serie 'Secret Museums' waarin schrijvers aan het woord worden gelaten over hun favoriete schilders of beeldhouwers. Deze keer is de beurt aan de Frans-Marokkaanse dichter Ben Jelloun, en het onderwerp van zijn - poëtisch en ingetogen geformuleerde - bewondering is het werk van Giacometti, niet alleen de sculpturen maar ook de veel minder bekende krijttekeningen. Bij Steven Sterk ligt een dergelijk boek in de ramsj: Op Peruaanse hoogte, met een tekst van Polio Cortázar (een imaginair reisverhaal) bij de foto's die Manja Offerhaus maakte van de Indianen op de Peruaanse hoogvlakte. Charlotte Mutsaers schreef het nawoord van dit bijzondere en intrigerende boekje (van ƒ 39,90 voor ƒ 12,90).