Meer vluchten KLM-NWA op India

NEW DELHI, 3 OKT. De KLM en Northwest Airlines (NWA), die deze week in New York een samenwerkingsakkoord voor de lange termijn met elkaar afsloten, hebben vandaag in India een nieuwe dimensie gegeven aan hun samenwerking. Northwest opent met ingang van vandaag vluchten op New Delhi en Bombay op de dagen van de week dat de KLM niet op die steden vliegt en terug naar de Verenigde Staten via Schiphol.

De sales en marketing van Northwest in India zullen geheel in handen zijn van de KLM, die al sinds de jaren twintig op India vliegt. Beide maatschappijen kunnen hun klanten op deze manier een vollediger pakket diensten aanbieden. De dienstverlening strekt zich ook uit tot een groot aantal Indiase binnenlandse bestemmingen, aangezien de KLM al een samenwerkingsverband was aangegaan met de Indiase binnenlandse maatschappij Jet Air.

Om hun netwerk in Azië verder uit te breiden zijn KLM en Northwest Airlines ook in andere regio's in Azië op zoek naar partners die de lokale markten in dit werelddeel domineren.

De Indiase autoriteiten zijn doorgaans terughoudend met het verlenen van nieuwe landingsrechten aan buitenlandse maatschappijen uit vrees dat de nationale luchtvaartmaatschappij Air India daar onder lijdt. Northwest kon echter gebruik maken van een luchtvaartakkoord tussen New Delhi en Washington van twee jaar geleden op grond waarvan Amerikaanse maatschappijen meer landingsrechten kregen.

“Het loopt al vol met de boekingen”, aldus Chris Clouser, directielid van Northwest vanmorgen in New Delhi. “Het is een van onze meest succesvolle lanceringen van nieuwe vluchten tot nu toe.” Zegslieden van Northwest verklaarden dat de maatschappij hoopt dat het Amerikaanse toerisme naar India een forse impuls zal krijgen door de nieuwe vluchten op New Delhi en Bombay.