Barcelona in gesprek met Phillip Cocu

EINDHOVEN, 3 OKT. PSV vreest aan het einde van het seizoen het vertrek van een aantal belangrijke spelers. Eventuele successen in de Champions League en het wereldkampioenschap voetbal kunnen dat proces alleen maar bevorderen. In Spanje kreeg de leiding van PSV lucht van contacten tussen Phillip Cocu en FC Barcelona, de club van Louis van Gaal.

De middenvelder, afkomstig van Vitesse maar internationaal doorgebroken in Eindhoven, is aan het einde van het seizoen transfervrij.

De zaakwaarnemer van Cocu, Rob Jansen, vertoefde woensdagavond in Camp Nou op uitnodiging van vice-voorzitter Juan Gaspart. Formeel mag er pas na 1 januari worden onderhandeld met spelers die aan het einde van het seizoen transfervrij zijn. Sinds het Bosman-arrest proberen clubs echter al in een vroeg stadium zaken te doen met gewilde spelers voor wie geen vergoedingssom hoeft te worden betaald.

Cocu kan in het team van FC Barcelona simpel voorzien in een vacature. Trainer Louis van Gaal mist namelijk nog een echte linkshalf, een positie die momenteel wordt bezet door spelmaker Ivan de la Pena.

Manchester United en Liverpool hebben interesse voor PSV-verdediger Jaap Stam. De international heeft echter nog een doorlopend contract tot 2003. Tevens moet PSV rekening houden met het vertrek van Zeljko Petrovic die in dienst kan treden bij een club in de Japanse J-League. Ook zijn verbintenis bij PSV loopt aan het einde van het seizoen af.

Ondanks het bemoedigende resultaat in Barcelona werd trainer Dick Advocaat een beetje mistroostig van het vooruitzicht een aantal belangrijke spelers te gaan verliezen. “Als dit doorgaat is het niet leuk meer. Al zou je voor Stam 25 miljoen gulden kunnen krijgen, dan nog moet je maar zien dat je een speler van hetzelfde niveau ervoor terugvindt.”