Versace gaat later naar de beurs

MILAAN, 2 OKT. De beursintroductie van het Italiaanse modehuis Versace zal op zijn vroegst in 1999 plaatsvinden. Santo Versace, de broer van de vermoorde modeontwerper Gianni Versace, heeft dat bevestigd.

De afhandeling van de erfenis van Gianni maakt een beursgang in juni 1998, zoals was voorzien, onmogelijk, aldus Santo tegenover de krant Il Sole 24 Ore. De beursgang, voorzien in Milaan en New York, zou 1,5 miljard dollar (3 miljard gulden) opbrengen. Die raming dateert voor de dood van Gianni Versace op 15 juli. Het elfjarige nichtje Allegra is erfgenaam van het belang van 45 procent van haar oom in de modegroep. De andere aandeelhouders zijn Santo (35 procent) en Donatella Versace (20 procent), zuster van Gianni en de moeder van Allegra. Het belang van het meisje zal tot haar achttiende in een trustfonds worden beheerd. Binnenkort benoemt de rechtbank in Milaan een gouverneur. (AFP)