Juventus onderuit in Manchester na rood Deschamps

ROTTERDAM, 2 OKT. Na twee speelronden gaat Manchester United alleen aan de leiding in groep B van de Champions League, de poule waarin ook Feyenoord uitkomt. Twee weken na de zege op FC Kosice won de Engelse landskampioen gisteren voor eigen publiek met 3-2 van Juventus. Vorig seizoen waren de Italianen nog tot twee keer toe te sterk voor de ploeg van manager Ferguson. Beide ontmoetingen eindigden toen in 1-0 voor de ploeg uit Turijn.

United liet zich gisteren op Old Trafford niet van de wijs brengen door een vroege treffer van aanvaller Del Piero. Twee weken geleden scoorde de spits al na drie minuten in het duel tegen Feyenoord, ditmaal schoot hij al na 24 seconden raak nadat hij verdediger Berg en doelman Schmeichel op het verkeerde been had gezet. United herstelde zich en kwam na 38 minuten op gelijke hoogte door een rake kopbal van aanvaller Sheringham.

Na rust lag het initiatief bij de thuisploeg, vooral toen Juventus-aanvoerder Deschamps in de 66ste minuut na een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. Drie minuten later reageerde invaller Scholes attent op een dieptepass en passeerde hij doelman Peruzzi. Uitblinker Giggs bouwde de voorsprong vlak voor tijd verder uit met een ziedend schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Uit een vrije trap bepaalde middenvelder Zidane nog in dezelfde minuut de eindstand op 3-2.

Newcastle United, op 22 oktober de volgende tegenstander van PSV in groep C, maakte in Kiev een 2-0 achterstand goed tegen Dinamo, 2-2. De Engelsen moesten al na 22 minuten afscheid nemen van spits Asprilla die met een knieblessure van het veld werd gedragen. Middenvelder Beresford eiste na rust de hoofdrol voor zich op door twee keer te scoren voor de ploeg van manager Dalglish.

Titelverdediger Borussia Dortmund had geen moeite met Sparta Praag. De Duitse ploeg, momenteel slechts twaalfde in de Bundesliga, won met 4-1. Herrlich, Heinrich en Chapuisat (2) waren de doelpuntenmakers. De enige treffer van de Tsjechen kwam op naam van Siegl. In de andere wedstrijd in groep A dwong Parma tegenstander Galatasaray al in de eerste helft op de knieën door doelpunten van Sensini en Crespo, 2-0.

In groep D behaalde Real Madrid de tweede overwinning op rij. FC Porto werd in de Portugese havenstad met 2-0 verslagen. Voor de Portugezen betekende het tweede opeenvolgende nederlaag. Olympiakos Piraeus werd in Trondheim weggespeeld door Rosenborg, 5-1. Brattbakk en Strand maakten beiden twee doelpunten voor de Noren.

Pieter Huistra bezorgde Lierse SK het eerste punt in groep F. De Nederlander maakte in de 88ste minuut de gelijkmaker in het duel tegen Sporting Lissabon, 1-1. De Portugezen waren twee minuten eerder aan de leiding gekomen door een treffer van Leandro. Henry en Ikpeba scoorden twee keer voor AS Monaco, dat Bayer Leverkusen met 4-0 onder de voet liep.

Bayern München is in groep E nog zonder puntverlies. De Duitse kampioen won met 3-1 bij IFK Göteborg door doelpunten van Jancker, Hamann en Elber. Paris Saint Germain leed in Turkije een verrassende 3-1 nederlaag tegen Besiktas.