Femina familiebeurs

De vijftigste Femina familiebeurs wordt van 3 t/m 12 okt gehouden in het Rotterdamse Ahoy'. Voor nieuwtjes op het gebied van interieur, mode, eten & drinken, vrije tijd, hobby en nieuwe media. Op het multimedia-plein kan men kennis maken met de nieuwste ontwikkelingen op gebied van computer, video, beeld en geluid.

*Femina familiebeurs, 3 t/m 12 okt, dag 11-17u, 19-22u30, zo alleen overdag, entree ƒ 15, gezinskaart (2 volw, 2 kind) ƒ 34, AHOY' Rotterdam, 010-2933300

Wijnbeurs

Van vr 3 t/m zo 5 okt wordt er in het Plantarium te Boskoop een groots opgezette wijnbeurs voor consumenten georganiseerd. Uit allerlei wijnlanden bieden importeurs wijnen aan om te proeven, al dan niet in combinatie met lekkere hapjes. Verder is er ook een kookshow, een 'familieproeftafel' en een wijnquiz.

*Plantarium, Boskoop/Hazerswoude. Openingstijden 3 okt 11-20u, 4 en 5 okt 11-18u. Volw ƒ 15, 65+ ƒ 10, kinderen tot 16 gratis. Inf organisatie: 020-4081143

The Royal Horse Gala

Lipizzaners, Andalusiërs, Lusitano's, Friezen en Arabieren zijn de beroemdste paardenrassen ter wereld. Tijdens The Royal Horse Gala zullen deze barokke paardensoorten gezamenlijk worden gepresenteerd: behendigheidsoefeningen, dressuur en tot slot een grote quadrille van twaalf paarden.

*The Royal Horse Gala, za 4 okt, 15u en 20u, zo 5 okt, 15u, toegang ƒ 30-ƒ 90, Rijnhal, Olympus 1, Arnhem, inl 026-3219060, res 026-3229111

PAN Amsterdam

De jaarlijkse kunst- en antiekbeurs PAN Amsterdam wordt gehouden van 4 t/m 11 okt. Behalve topstukken uit de collecties van antiquairs en verzamelaars wordt er een presentatie verwacht van de Fondation Cartier pour l'art moderne uit Parijs: een expositie van 5 jonge Franse kunstenaars. Voor jongeren van 6 tot 18 jaar is er een educatief kunstcentrum ingericht met een jeugdatelier en interactieve computerprogramma's.

*PAN Amsterdam, 4 t/m 11 okt, dag 11-20u, entree ƒ 40 (incl catalogus), RAI Parkhal, Amsterdam, inl 073-6141965, e-mail infopan@tefaf.com

Zwerfkei Buitensportvrijmarkt

Het terrein rond het Zwerfkei Outdoor & Travel Centre in Woerden is op za 4 okt het toneel van een buitensport-vrijmarkt. Voor wie nog een tweedehands trekkerstentje nodig heeft, zijn wandelschoenen wil verkopen of op zoek is naar regenkleding. Een ieder die iets wil verkopen krijgt daartoe gratis de gelegenheid. Ook de winkel, de theetuin en de kinderhoek zijn op 4 okt in vol bedrijf.

*Zwerfkei Buitensportvrijmarkt voor particulieren, za 4 okt, 9-16u, deelname gratis, Zwerfkei Outdoor & Travel Centre, Jaap Bijzerweg 10, Woerden, inl 0348-421648

Homo-expo

De Homo-expo is een lifestyle-beurs en een ontmoetingsplek voor homo's en lesbo's uit Nederland, Duitsland en België. Er is een informatiemarkt met trends op het gebied van wonen, reizen, erotica en kleding en zullen er diverse optredens zijn: van Franse chansons tot sm-acts.

*Vierde Homo-expo, vr 3 t/m zo 5 okt, dag 11-22u, zo tot 18u, Beursgebouw Eindhoven (naast het NS-station), inl 035-6832763

Asieldagen

Op 4 en 5 oktober (Dierendag!) houden bijna honderd dierenasiels open dag. Met al hun vragen over honden en katten kunnen bezoekers bij de asiels terecht. Ook worden er diverse demonstraties gehouden, zoals gehoorzaamheid en dieren-EHBO. Tijdens de Open Dagen zal de kat extra worden gepromoot, aangezien de Dierenbescherming voor zo'n vijfduizend katten een goed tehuis zoekt.

*Open Dagen bij 95 dierenasiels, 4 en 5 okt. Inl. 070-3142731

Afrika

Doeken en kleden uit het koninkrijk Kuba in centraal Afrika (Zaïre) worden geëxposeerd in Bax Gallery. In de cultuur van de Kuba worden ceremoniële doeken als wikkel- of danskleed gebruikt. Sommige van deze doeken zijn meer dan zes meter lang. Er zijn ook Kasai-velours kleden te zien. De door de onderkant gestikte raffiadraden worden met een mesje afgesneden waardoor een fluweeleffect ontstaat. Het textiel is verluchtigd met wiskundige motieven.

*Bax Gallery voor keramiek en niet-westerse kunst. Rijksstraatweg 1-3 Buurmalsen. Di t/m za 10-17u, zo middag 5, 12 en 19 okt. Tel 0345-572223

Internetdag voor studenten

Het Studentenpastoraat Rotterdam, de Ichtus Hogeschool en het Project studentenpastoraten van de Thomas More Academie organiseren een Internetdag voor studenten. Na de film The Net in filmtheater Lantaren/Venster, volgt een aantal workshops over Internet.

*Internetdag voor studenten, wo 8 okt, 15-21u, deelname ƒ 10 voor studenten, andere belangstellenden ƒ 25, inl 024-3615555

Champignon Culinair

Champignons, de meest gegeten paddestoel in Nederland, staan centraal tijdens een culinair evenement in het Limburgse Horst op zo 5 okt. Er zijn kookwedstrijden, proeverijen en champignonveilingen.

*Champignon Culinair, zo 5 okt, 11-17u, gratis, centrum van Horst, inl 035-5261001