Cyprus

Naar aanleiding van de laatste alinea van het artikel 'Griekse minister is psychopatisch' (27 september), waarin wordt gerefereerd aan Cyprus zouden wij het volgende willen opmerken.

Op Cyprus bestaat er een staat, de Republiek van Cyprus, erkend door de Verenigde Naties en andere internationale organisaties en door de internationale gemeenschap in het algemeen (inclusief Nederland), met als enige uitzondering Turkije.

In 1974 vielen Turkse troepen het noordelijke deel van de Republiek Cyprus binnen en bezetten het. Deze illegale bezetting duurt nog steeds voort en is in strijd met de resoluties van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties en van de andere internationale organisaties.

De zogenaamde 'Turkse Republiek van Noord Cyprus' heeft zichzelf tot 'staat' uitgeroepen in het bezette gedeelte van het eiland, maar is geen staat, overeenkomstig de resoluties van de Veiligheidsraad van de VN en van de andere internationale organisaties, en wordt niet als zodanig erkend.