Visser krijgt schuld falen volleybalploeg

ROTTERDAM, 1 OKT. De relatie tussen volleybalster Ingrid Visser en bondscoach Bert Goedkoop is volledig verstoord. Tot onbegrip van de 20-jarige middenblokkeerster riep de trainer haar uit tot hoofdschuldige van het falen van de nationale volleybalploeg tijdens het EK in Tsjechië. Titelverdediger Nederland verloor de eerste drie wedstrijden en is kansloos voor een plaats in de halve finale.

“Ik word gezien als een verraadster op wie alles kan worden afgeschoven. Maar ik kan er toch niets aan doen dat belangrijke mensen zijn uitgevallen. Dit is heel erg hard”, zei Visser gisteren in het spelershotel in Zlin.

De speelster sprak nauwelijks meer met Goedkoop nadat ze bekend had gemaakt in oktober toch naar Brazilië te vertrekken. De verhouding werd puur zakelijk. Verder bleef ze zoveel mogelijk uit de buurt van de coach. “Ik snap wel dat hij moeite heeft met mijn beslissing, maar zijn houding is niet bepaald professioneel.”

Visser was begin dit jaar een van de initiatiefneemsters van het plan uit de competitie te stappen. Samen met Riëtte Fledderus, Claudia van Thiel en Jettie Fokkens wilde ze zich volledig gaan richten op een medaille op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney. Ze besloot echter in te gaan op een lucratieve aanbieding van Aqua di Fiori Minas uit Brazilië.

Die beslissing kwam bij de medespeelsters van Visser hard aan. Vooral bij Fledderus, Van Thiel en Fokkens liepen de emoties hoog op. “Er knakte op dat moment iets bij mij”, keek Fledderus terug. “Het onderlinge vertrouwen was weg. De band is nog altijd niet geheeld. Dat is te merken aan het spel dat heel veel gebaseerd is op gevoel.”

Visser vertrekt op 20 oktober naar Brazilië. In principe wil ze blijven spelen voor de Nederlandse ploeg. “Als Bert mij vraagt doe ik het. Niet voor hem maar voor de ploeg. Ik heb alleen niet het gevoel dat hij mij zal vragen.”