Van Leer: aanwinst VS

AMSTELVEEN, 1 OKT. Verpakkingsfabrikant Van Leer heeft de Amerikaanse fabrikant van wegwerpservies Nyman Manufacturing Co. gekocht van de familie Nyman. Nyman heeft met 400 werknemers een omzet van 100 miljoen gulden. Van Leer betaalt tussen de 50 en 80 miljoen gulden voor het bedrijf.Nyman maakt plastic borden, kopjes en bekers van plastic voor cateringbedrijven en winkelketens en is gevestigd in East Providence in de staat Rode Island.

In het Noord-Oosten van de VS heeft de fabrikant zijn belangrijkste afzetgebieden.

Van Leer heeft in Amerika al een serviesdochter: The Chinet Company, die de wat luxere kartonnen wegwerpborden en kommetjes maakt voor onder andere McDonalds, NorthWest Airlines en warenhuizen. Chinet is wat betreft de omzet en aantal werknemers ruim vier keer zo groot als Nyman en levert door heel Amerika. De serviesproducent heeft 5 fabrieken in de VS en productievestigingen in Mexico en Noorwegen.

Van Leer wil de verkooporganisaties van Nyman met die van Chinet integereren, zodat dat bedrijf een breder assortiment kan aanbieden. (ANP)