Studenten moedigen zelfmoord op brug aan

ROTTERDAM, 1 OKT. Een groep studenten heeft maandag een 27-jarige Rotterdammer die op het punt stond zelfmoord te plegen, luidruchtig aangemoedigd zijn plan uit te voeren.

De man die kort tevoren had gehoord dat hij aan een ernstige ziekte lijdt, zat op een betonnen pijler van de Erasmusbrug en dreigde in de Nieuwe Maas te springen. Terwijl hulpverleners van de politie probeerden de man op andere gedachten te brengen, moedigden de studenten hem vanaf de Wilhelminapier aan te springen en telden hardop af.

Door het geschreeuw raakte de man in paniek en dreigde de politie het contact met hem te verliezen. De studenten kregen een waarschuwing en werden gesommeerd naar huis te gaan. Daarna gaf de man zijn plan op en ontfermden hulpverleners zich over hem. De Erasmusbrug werd 2,5 uur afgesloten voor al het verkeer.

Een politiewoordvoerder noemt het gedrag van de studenten “balorig en absoluut onacceptabel”. “De man zat in ernstige psychische nood en zag geen andere uitweg meer. Deze studenten hebben ons bepaald geen goede dienst bewezen.” Volgens de politie in Rotterdam is het de eerste keer dat iemand wordt aangemoedigd bij een zelfmoordpoging.