Hof Ecuador vervolgt president

QUITO, 1 OKT. Het Hooggerechtshof van Ecuador zal interim-president Fabian Alarcon vervolgen wegens corruptie. Volgens de voorzitter van het Hooggerechtshof, Carlos Solorzano, heeft Alarcon tussen 1994 en dit jaar als voorzitter van het Congres 1.100 'spookwerkers' aangenomen. Zij ontvingen wel salaris maar verschenen nooit op het werk.

Deze vorm van werkverschaffing is gebruikelijk in de Latijns-Amerikaanse politieke cultuur. Fabian Alarcon verving in februari president Abdala Bucaram, bijgenaamd 'El Loco' (De Gek), toen er tegen diens corrupte bewind een volksopstand uitbrak. Zijn politieke bondgenoten noemen Alarcon's vervolging gisteren politiek gemotiveerd. Van Solorzano is namelijk bekend dat hij zelf volgend jaar president wil worden. Alaracon kan maximaal acht jaar celstraf krijgen. Maar alleen het Congres kan hem tot aftreden dwingen. (Reuter)