Dijkstal weigert nieuw onderzoek ontslag Brinkman

DEN HAAG, 1 OKT. Minister Dijkstal (Binnenlandse Zaken) weigert voorlopig een nieuw onderzoek in te stellen naar de vraag of de ontslagen korpschef Brinkman kan terugkeren bij de regiopolitie Rotterdam-Rijnmond. Brinkman heeft de minister hierom gevraagd, uit onvrede over het negatieve rapport van SER-voorzitter K. de Vries.

Dijkstal wil eerst het resultaat afwachten van de nog lopende hoorzittingen met Brinkman, zo maakte hij vandaag duidelijk. De hoorzittingen zijn bedoeld om Brinkman de kans te geven zijn bezwaarschrift tegen het ontslag toe te lichten. Het rapport van De Vries maakt volgens de minister onderdeel uit van de bezwaarschriftprocedure. Pas als het verslag van de hoorzittingen in de loop van volgende week klaar is, wil Dijkstal het rapport van De Vries en het commentaar van Brinkman tegen elkaar afwegen.