Beslag op kostuums en decors Aida

AMSTERDAM, 1 OKT. De fiscus heeft zaterdagavond na afloop van de opvoering van de spektakelopera Aida in de Amsterdam Arena beslag gelegd op de kostuums en decorstukken van deze productie. Over de redenen daarvoor wil de belastingdienst niets kwijt omdat informatie over belastingplichtigen geheim is.

Volgens een van de organisatoren zou de overheid willen veilig stellen dat dirigent Giuseppe Raffa de verschuldigde BTW (17,5 procent per verkocht kaartje) afdraagt.

De fiscus zou daar niet helemaal gerust op zijn na Raffa's Aida-fiasco van 1993 in de Rai. Het woedende publiek eiste zijn geld terug omdat er amper iets van de voorstellling was te zien. John Rooymans, Raffa's Nederlandse zakenpartner wiens bedrijf daaraan failliet ging, komt binnenkort met het boek Maestro waarin hij zijn voormalige compagnon te kijk zet als een meesteroplichter. Toen hij een paar weken terug enkele hoofdstukken uit het boek op Internet publiceerde, moest hij op last van de kort-gedingrechter daarmee stoppen. Rooymans heeft aangekondigd tegen het vonnis in beroep te gaan.

Zaterdag waren er in de koude Arena weer ontevreden bezoekers, die zich beklaagden bij de kaartverkoper, Joop van den Ende Producties. Volgens een woordvoerder zaten deze mensen op een ongelukkige plek “en hebben zij zich waarschijnlijk ook onvoldoende gerealiseerd dat ze naar een stadion gingen. Hooguit twee bezoekers hebben hun geld teruggeëist.”