Belang Unisourcein Telecom Italia

ROTTERDAM, 1 OKT. Telecom Italia weet zich de komende drie jaar verzekerd van een aantal vaste aandeelhouders. Behalve enkele Italiaanse financiële partijen nemen ook de strategische partners AT&T en Unisource een klein belang.

De veertien door het Italiaanse ministerie van Financiën geselecteerde aandeelhouders krijgen voor 5600 miljard lire (6,5 miljard gulden) een belang van negen procent in het Italiaanse telecomconcern. Het staatsbedrijf, in omvang de vijfde telefoonmaatschappij van de wereld, krijgt aan het eind van deze maand een beursnotering.

Het Amerikaanse telecomconcern AT&T en de Europese alliantie Unisource, waarin het Nederlandse PTT Telecom voor 25 procent aandeelhouder is, hebben beide een belang van 1,2 procent verworven. In ruil voor een premie van 2 procent bovenop de later vast te stellen marktprijs krijgen alle stabiele aandeelhouders een plaats in de raad van beheer.