Arsenal opnieuw in eerste ronde onderuit

ROTTERDAM, 1 OKT. Net als vorig jaar is Arsenal uitgeschakeld in de eerste ronde van het toernooi om de UEFA Cup. Dennis Bergkamp scoorde gisteravond voor de Londenaren tegen PAOK Saloniki en loste daarmee zijn belofte van twee weken geleden in. Toen reisde hij wegens zijn vliegangst niet mee naar Griekenland. Bergkamps treffer was niet voldoende. Vlak voor tijd maakte Vrizas na een fout van doelman Seaman gelijk. De 1-1 was voor de Engelsen niet genoeg om de 1-0 nederlaag in Griekenland weg te werken.

Liverpool gaat wel door naar de tweede ronde. Op het eigen Anfield Road hielden de Engelsen Celtic met moeite op 0-0. De Schotse formatie van trainer Wim Jansen vocht, maar slaagde er niet in de 2-2 uit de eerste wedstrijd weg te werken. De uitdoelpunten van Liverpool waren doorslaggevend.

Schotland verloor ook zijn tweede deelnemer. Glasgow Rangers was te zwak voor Racing Strasbourg uit Frankrijk. Net als twee weken geleden wonnen de Fransen met 2-1. Auxerre behaalde eveneens de volgende ronde. Op eigen veld had de Franse ploeg genoeg aan 0-0 tegen Deportivo la Coruña uit Spanje.

Athletic de Bilbao won gisteren na de 2-1 zege in de eerste wedstrijd ook het tweede duel (2-0) van Sampdoria. Anderlecht ontsnapte tegen het Oostenrijkse Austria Salzburg. De ploeg uit Brussel moest de 4-3 nederlaag van twee weken geleden goed maken, maar keek bij rust al tegen een 2-0 achterstand aan. Na de pauze herstelden de Belgen zich en scoorden ze vier keer.

René Eijkelkamp had met twee treffers een groot aandeel in de 3-2 uitzege van bekerhouder Schalke 04 op het Kroatische Hajduk Split. Het eerste duel eindigde ook in het voordeel van de Duitsers.