Al-Waleed breidt verder uit

NEW YORK, 1 OKT. De Saudische prins/belegger Al-Waleed bin Talal heeft zich ingekocht in het Amerikaanse modehuis Donna Karan. Voor ruim twintig miljoen dollar heeft hij een belang van 7 procent genomen. Daarvan is 6 procent voor hemzelf bestemd en 1 procent voor zijn nog minderjarige dochter prinses Reemt bint al-Waleed. De transactie heeft het modehuis volledig verrast.

Het modehuis ging vorig jaar naar de beurs voor 24 dollar per aandeel. Op de dag van de introductie schoot de koers door naar 28 dollar, maar sindsdien is het alleen maar bergafwaarts gegaan. Financiële problemen waren daar de oorzaak van. In het tweede kwartaal leed het modehuis een verlies van 14,7 miljoen dollar als gevolg van slecht beleid. Oprichtster Karan legde haar functie als hoogste baas neer.

Prins Waleed heeft een uitgebreide investeringsportefeuille. Zo bezit hij belangen in de bank Citicorp, in Euro Disney, in het Britse kantorencomplex Canary Wharf, in Apple, Planet Hollywood en Trans World Airlines. Vorig jaar richtte hij samen met popster Michael Jackson een amusementsbedrijf op. (AP)