Vitesse geschokt door overlijden broer Trustfull

PORTO, 30 SEPT. Orlando Trustfull ontbreekt vanavond bij Vitesse in het UEFA-Cupduel tegen het Portugese Braga. De middenvelder keerde zondagavond terug naar Nederland vanwege het plotselinge overlijden van zijn broer. Hoewel Vitesse-trainer Henk ten Cate het gevoel had dat de trieste gebeurtenis de groep nog dichter tot elkaar had gebracht, bleek dat het drama sommige spelers intens heeft aangegrepen.

Vooral Michel Kreek had gisteren in hotel Meriden in Porto moeite om over de plotselinge dood van Trustfulls broer te praten. “Het bericht sloeg bij de groep in als een bom. Voetbal stelt in vergelijking met dit drama niets meer voor. Het heeft niet alleen mij, maar ook de andere spelers enorm aangegrepen. Zondag heb ik geen moment aan voetbal kunnen denken. Ook nu is het enorm moeilijk me op de wedstrijd te concentreren.”