Selectie; Radio

Avondconcert: De matinee. Werken van Bartók, Harvey en Ligeti, uitgevoerd door het Groot Omroepkoor, het Koor Nieuwe Muziek en het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Peter Eötvös. Solisten o.a.: Peter Prommel, slagwerk en Sarah Leonard, sopraan. Verder Symfonie nr. 6 van Sibelius door het Fins Radio Symfonie Orkest o.l.v. Jukka-Pekka Saraste. Radio 4, 20.02-22.00u.

De avonden. Nieuwe verhalen van o.a. Thomas Verbogt en gedichten Paul van Cappeleveen. En een reportage over de oudste kapper van Nederland die nog precies weet hoe je een Keizer Wilhelm-snor knipt. De 95-jarige Bertus Nieuwenhuis uit Drachten houdt er morgen mee op. Radio 5, 22.02-23.55u.

Moeie spiertjes. De zesjarige Justus lijdt aan de ziekte van Duchenne, een dodelijke spierziekte. Zijn moeder zamelt geld in voor onderzoek naar een behandeling. Morgen, Radio 5, 13.08-14.02u.