Chiptechnologie (1)

In het artikel 'Doorbraak van IBM in chiptechnologie' (NRC Handelsblad, 23 september) wordt gezegd: 'een micron is een miljoenste millimeter'. Het woord micron wordt veel gebruikt voor wat officieel micrometer heet. Eén micrometer is een miljoenste eenheid van onze eenheid van lengtemaat, dat wil zeggen de meter, en dat is een duizendste deel van een millimeter, een factor duizend groter dat wat het bericht zegt.

Dat is zeer storend, ook voor de persoon die weliswaar een goede algemene vorming heeft gekregen, maar van elektronische schakelingen voor computers niets weet. Hij zal zich niet storen aan het feit dat de redacteur van de 'dikte van transistoren' spreekt ofschoon wordt bedoeld de dikte van de dunste op het silicium aangebrachte metaaldelen en dat zijn natuurlijk de onderlinge verbindingen der schakelingen.

    • K. Koeten