San Siro treurt om tweede nederlaag Milan

ROTTERDAM, 29 SEPT. Zonder een Nederlander in de basisopstelling heeft AC Milan zijn tweede nederlaag van dit seizoen geleden. Voor het eerst in 23 jaar won het bescheiden Vicenza in het San Siro-stadion (0-1). Di Napoli maakte uit een vrije trap het enige doelpunt. Milan heeft na vier wedstrijden slechts twee punten en beleeft de slechtste competitiestart sinds het seizoen 1972-'73. De ploeg van trainer Fabio Capello staat op de veertiende plaats.

De ontreddering is groot bij AC Milan. Voorzitter Silvio Berlusconi kreeg na de wedstrijd ruzie met cameramensen. “Willen jullie soms mijn tranen live op televisie laten zien?”, riep hij. Berlusconi zou volgens de Italiaanse kwaliteitskrant Corriera delle Sera de oud-Ajacieden Winston Bogarde en Edgar Davids willen verkopen.

Met Patrick Kluivert, die gisteren geblesseerd op de tribune zat, heeft de voorzitter nog even geduld. Kluivert werd vervangen door Dejan Savicevic die gisteren op zijn beurt na 74 minuten het veld moest ruimen voor Davids. Bogarde, die vorige week blunderde met een te zachte terugspeelbal, bleef de hele wedstrijd op de reservebank. De Duitser Christian Ziege was zijn vervanger.

AC Milan staat tien punten achter op stadgenoot en koploper Internazionale, dat een overtuigende 5-1 overwinning behaalde op Lecce. De Braziliaan Ronaldo en de Fransman Djorkaeff scoorden beiden twee keer. De Nederlander Aron Winter had een basisplaats op het middenveld. Inter speelde het grootste deel van de wedstrijd met een numerieke meerderheid. Bij Lecce werden Rossi (30ste minuut) en Sahic (60ste minuut) uit het veld gestuurd. Voor de wedstrijd werd de spelersbus van Inter bekogeld met stenen. Twee ruiten sneuvelden, maar er vielen geen gewonden.

Parma won met 4-0 van Udinese en volgt Inter op twee punten. Juventus, AS Roma en Sampdoria hebben drie punten minder. Juventus voorkwam zaterdag een nederlaag tegen Sampdoria. Aanvaller Inzaghi maakte in blessuretijd de gelijkmaker, 1-1. Sampdoria miste een paar goede kansen.