Record aantal bezoekers Documenta

KASSEL, 29 SEPT. De tiende internationale kunstexpositie Documenta in Kassel heeft meer dan 630.000 bezoekers getrokken, dat is meer dan ooit tevoren. De Documenta, die op 21 juni openging en gisteren werd afgesloten, trok ten minste twintigduizend meer belangstellenden dan de vorige in 1992.

Artistiek-directeur Catherine David sprak van een groot succes. Ze had met haar ongebruikelijke opzet van de omvangrijke vijfjaarlijkse moderne kunstmanifestatie veel kritiek geoogst. David, oud-conservator van het Centre Pompidou en het Jeu de Pomme in Parijs, was afgestapt van het gebruikelijke brede overzicht van de hedendaagse kunst zoals haar voorgangers deden, onder wie Stedelijk Museum-directeur Rudi Fuchs. De Française stelde met thema's als migratie, globalisatie en verstedelijking een kritische bezinning op de wereld centraal. David zei dat de belangstelling bewees dat men niet 'populistisch hoeft te zijn om populair te worden'.