Gouden Kalf voor Theo van Gogh

UTRECHT, 29 SEPT. De Nederlandse filmer Theo van Gogh heeft gisteren in Utrecht een Gouden Kalf gewonnen voor zijn dramaproductie In het belang van de staat. De jury van het Nederlands Film Festival bekroonde de productie als beste TV drama. Aan het Gouden Kalf is een bedrag verbonden van 25.000 gulden.

De jury lichtte de uitverkiezing als volgt toe: “Een actueel thema gekoppeld aan een politiek probleem wordt spannend en onthullend in beeld gebracht, dankzij een scenario dat heel goed is toegesneden op het medium televisie”. In In het belang van de staat probeert een Koerdische dichter een verblijfsvergunning te krijgen als politiek vluchteling. Turkije heeft echter om zijn uitlevering gevraagd, vanwege de vermeende moord op een aantal Turkse officieren. Dat is reden voor de Binnenlandse Veiligheidsdienst om zich in de zaak te verdiepen.