Coronel onbedreigd de snelste

Autocoureur Tom Coronel heeft het Japanse Formule 3-kampioenschap gewonnen. Gisteren ging de 25-jarige Nederlander in Montegi onbedreigd over de finish. Met nog twee races voor de boeg heeft hij een niet meer in te halen puntenvoorsprong op de Japanner Yuji Tachikawa.

Gaat u in beide races nog van start nu de titel al op zak is?

“Nee. Ik rijd alleen de volgende wedstrijd, op 19 oktober in Fuji. Dat circuit ligt hier tien kilometer vandaan. Daar testen we altijd. De vorige keer dat ik daar reed, won ik met vijftien seconden voorsprong. De laatste race laat ik schieten. Ik doe nog wel mee aan de Grand Prix van Macao, de laatste van drie GP's.”

Op het circuit van Zandvoort won u onlangs de Marlboro Masters, een race die deel uitmaakt van die cyclus van drie Grand Prixs. Wat heeft dat opgeleverd?

“Van die drie races is Zandvoort de enige op een echt circuit. Monaco en Macao zijn stratencircuits. Zandvoort is voor de Formule 3 wat Wimbledon is bij het tennis. Als je daar wint, word je overal gezien als een van de toppers van de wereld. Dat is voor de toekomst belangrijk. Aanbiedingen heb ik sindsdien niet gehad, maar ik heb het allemaal ook een beetje van me afgehouden. Ik wil eerst dit seizoen afmaken.”

Uw kans op een plaats in de Formule I voor volgend seizoen lijkt verkeken.

“De stoeltjes zijn inderdaad bijna allemaal vergeven. Het wordt steeds gekker met het silly season. Steeds vroeger in het seizoen worden de plaatsen verdeeld, het is niet te geloven. Ik wil in Japan nog een jaar Formule 3000 rijden, als opstap naar de Formule I.”

Heeft Willy Weber, manager van Michael Schumacher, u al gefeliciteerd?

“Die belde vannacht om kwart over vier. Dat is een belangrijk contact, hij vertelt me heel veel, hij heeft de goeie contacten. Maar voor de Formule I moet je ook veel geld meenemen.”

Heeft u dat?

“Daar wordt aan gewerkt.”