Website

De Peter Jan Rens-site die RTL4 onlangs opende, is te kenmerken met één woord: jofel. De toon waarop de lezer wordt aangesproken is als volgt: “In deze kroeg maak je van alles mee. Je kan lekker ouwehoeren over zaken die je opwinden, maar dan wel live in de uitzending.” Men kan 200 gulden winnen als een 'gouden tip' een programma-item oplevert.

En er wordt verteld wat er 'vanavond' in de uitzending is, al was er gisteren informatie te vinden over de uitzending van de avond ervóór: “Om maar met het sappigste te beginnen: je kunt bij ons een striptease-cursus volgen!” Via deze site worden ook gasten voor de talkshow geworven, wat een aardig inzicht geeft in het allooi van de onderwerpen die de redactie heeft uitgebroed. Gezocht worden ondermeer 'de meest enthousiaste en uitbundige travestieten', de leukste bloopers', zij die hun nering willen aanprijzen op video, 'mensen die in de uitzending 1 minuut zendtijd krijgen om hun gal te spuwen over alles en iedereen', 'mensen die hun naar-bed-gaan-ritueel op video willen opnemen' en deelnemers aan een discussie over seksualiteit. Via de web-cam kan een kijkje worden genomen in het redactielokaal en met 21 vrolijk in de camera lachende kaaskoppen stellen de redactieleden zichzelf voor. In de Gamehall spreken zij de Internetter aldus aan: “Als wij even niet bezig zijn aan ons programma, houden wij er namelijk van wat spelletjes in elkaar te klussen. Een leuke manier om jullie grijze cellen wat werk te bezorgen.” De Chatbox, ten slotte, staat open voor degene die “lekker wil roddelen, kletsen, zeiken, klagen en zeuren”. Doe dat vooral, over deze site. (www.rtl4.nl)

En nagesynchroniseerd:On Her Majesty's Secret Service (Peter Hunt, 1969, Engeland).