Terugkeer van Mulder na half jaar

ROTTERDAM, 27 SEPT. Na bijna een half jaar blessureleed heeft Youri Mulder gisteravond zijn rentree gemaakt bij Schalke 04. De voetballer kwam in de uitwedstrijd tegen Bayern München (1-1) in de 80e minuut in het veld voor Eykelkamp. Mulder werd op 6 april geopereerd aan de linker knie. In de wedstrijd tegen Karlsruher SC scheurde hij een kruisband.

Coach Stevens van Schalke deed door personeelsgebrek gedwongen een beroep op de lang uitgeschakelde spits. Over de tien minuten die hij meedeed was Mulder tevreden. “Alleen loop- en krachttraining dat ben ik zo langzamerhand meer dan zat. In het voortraject heb ik nog niet eens een hele wedstrijd in het tweede gespeeld. Dat moet nog gebeuren.”

Schalke miste negen basisspelers. Schalke nam in de 26e minuut de leiding door Wilmots. Vlak voor rust had Eykelkamp een kans op 2-0 maar doelman Kahn redde. Vijf minuten na rust maakte Tarnat uit een vrije trap gelijk (1-1).