Selectie; Radio; Zaterdag

Middagconcert. Werken van Börtz, Skrjabin, Ligeti en Bartók, uitgevoerd door het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Peter Eötvos. Solist: Pierre-Laurent Aimard, piano. Radio 4, 14.04-16.00u.

Avondconcert/ Opera live. La Damnation de Faust, opera van Berlioz, uitgevoerd door het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Valery Gergjev, en het koor van de Kirov Opera. Solisten o.a.: Sergej Kunaev, Sergej Aleksashin en Jevgeni Nikitin. Radio 4, 19.02-22.30u.

Music. Een nieuw radioprogramma dat in de plaats komt van Route 66 en Water en Vuur. In Music aandacht voor de nieuwste popalbums die door bekende popjournalisten voorzien worden van commentaar. Internet-gebruikers kunnen aanvullende informatie opvragen via de ncrv homepage: www.ncrv.nl. De Amerikaanse roots-muziek uit Route 66 blijft gehandhaafd in Music. Op verzoek van de Nederlandse country-fans zendt de NCRV hun favoriete muziek uit tussen 20.00 en 21.00 uur. Radio 2, 19.00-20.00u.

Volgspot-live. Te gast zijn de Limburgse zanger, tekstschrijver en componist Gé Reinders, zangeres Liesbeth List en Nits-voorman Henk Hofstede. Radio 2, 22.04-0.00u.

Jazz op 4. Opnamen van Mars Williams en Liquid Soul tijdens het Moers Festival. Radio 4, 22.30-0.02u.