Ryder Cup

Europa en Amerika gaven elkaar op de eerste dag van de Ryder Cup geen duimbreed toe. Na de fourballs was de stand 2-2. O'Mara en Woods versloegen de Europeanen Montgomerie en Langer: 3 en 2. De andere drie partijen gingen tot de laatste hole. Europa won er twee, Amerika één.

In de foursomes stelde vooral Woods teleur. De Amerikaan wist zich geen raad met de straffe wind en de smalle fairways en miste ook nog eens een groot aantal korte putts.

Montgomerie en Langer beslisten de partij al op de vijftiende hole: 5 en 3. Hoch en Janzen trokken de stand weer gelijk dankzij een overwinning op Rocca en Olazabal. Door de invallende duisternis moesten twee partijen vanochtend worden uitgespeeld. Faldo en Westwood lijken zeker van de overwinning tegen Leonard en Maggert. Na vijftien holes staat het Europese duo 2 up. Parnevik en Garrido staan all square na twaalf holes tegen Lehman en Nickelson. Amerika moet morgenmiddag 14,5 punt behalen om de Ryder Cup te veroveren. Europa heeft aan 14 punten, een draw, genoeg.