Oppositie Birma

RANGOON, 27 SEPT. De militaire machthebbers van Birma hebben de oppositiebeweging van Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi toestemming gegeven om vandaag een congres te houden. Dat besluit is opvallend want eerder beletten de autoriteiten dat soortgelijke bijeenkomsten werden gehouden en werden leden van de oppositie opgepakt.

Op de bijeenkomst van de Nationale Liga voor Democratie (NLD), die wordt gehouden op een terrein van Suu Kyi, zullen naar schatting 700 mensen uit het hele land aanwezig zijn. De vice-voorzitter van de Liga, Kyi Maung, toonde zich opgetogen over de coulante houding van de junta. “Dit is een erg goed teken, een positieve stap”, zei hij. “Niemand zou ervan hebben geprofiteerd als de bijeenkomst niet was doorgegaan. De NLD niet en de regering niet”. (AP)