'Griekse minister is psychopathisch''

ANKARA, 27 SEPT. De Griekse minister van Buitenlandse Zaken, Pangalos, heeft een “psychopathische” geest, aldus het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken gisteren in een verklaring. Ankara reageerde daarmee op uitlatingen van Pangalos, eerder deze week.

Deze omschreef Turkse functionarissen in een vraaggesprek op de Griekse televisie als “de bandiet, de moordenaar en de verkrachter”

waarmee niet te praten valt. Pangalos en zijn Turkse ambtgenoot, Cem, ontmoetten elkaar deze week in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York om de betrekkingen tussen beide landen te verbeteren maar dat gesprek leidde tot niets.

Volgens het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Pangalos met zijn uitlatingen “het klimaat van dialoog tussen Turkije en Griekenland, dat op wederzijds respect gebaseerd moet zijn, betekenisloos gemaakt”. Griekenland en Turkije verschillen onder andere sterk van mening over de toekomst van Cyprus. Het eiland is verdeeld tussen een Turks-Cyprische republiek in het Noorden, die uitsluitend wordt erkend door Turkije, en een Grieks-Cyprisch deel in het zuiden. (AP)