SPICE GRILS

De Britse jonge-vrouwenpopgroep de Spice Girls gaat om fiscale redenen wonen in een kasteel nabij Nice in Zuid-Frankrijk. Ze worden daarmee buren van onder anderen Elton John, Tina Turner, Bill Wyman en Michael Douglas.

De vijf Spice Girls hebben naar schatting 190 miljoen gulden verdiend met hun vorig jaar verschenen eerste cd Spice, waarvan 15 miljoen exemplaren verkocht zijn. Door zich te vestigen bij Nice kunnen Gari Halliwell, Emma Bunton, Victoria Adams, Mel B en Mel C af van het betalen van bijna honderd miljoen gulden aan de Britse fiscus. De Spice Girls zijn de belangrijkste act tijdens een liefdadigheidsbal op 1 november in Johannesburg, dat door Nelson Mandela en prins Charles georganiseerd wordt. De opbrengst komt ten goede aan een fonds voor beginnende musici.

    • Martijn Meijer