Paul de Leeuw in het voetspoor van Leen Jongewaard

AMSTERDAM, 26 SEPT. Paul de Leeuw speelt vanaf volgend najaar de rol van de kruidenier in een nieuwe opvoering van de musical Heerlijk duurt het langst van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Hij treedt daarmee in de voetsporen van Leen Jongewaard, die de rol in de oer-versie speelde.

De hoofdrol, destijds geschreven voor Conny Stuart, wordt beurtelings vertolkt door Jenny Arean en Jasperina de Jong. Heerlijk duurt het langst ging op 2 oktober 1965 in première en werd in totaal 543 keer gespeeld, een record voor een musical van Nederlandse makelij. De productie omvat klassiek geworden liedjes als Zeur niet, 't Is over, Op een mooie pinksterdag en Kom Kees. De nieuwe versie wordt geregisseerd door Ruut Weissman, directeur van de Akademie voor Kleinkunst, en gaat in oktober 1998 in première, aldus producent Gislebert Thierens.