Fiat weer schuldenvrij

TURIJN, 26 SEPT. Fiat is er vorig jaar in geslaagd van zijn schulden af te komen. Voor het eerst sinds 1990 is het concern schuldenvrij, zo werd gisteren bekendgemaakt bij de presentatie van de cijfers over het eerste halfjaar. De winst voor belastingen steeg met bijna de helft, van 1,55 biljoen tot 2,26 biljoen lire (2,55 miljard gulden).

De autodivisie van Fiat verkocht in de eerste zes maanden van dit jaar 1,36 miljoen wagens, 10,8 procent meer dan vorig jaar. De sterkste verkoopgroei deed zich voor in Brazilië met plus 29,5 procent. In Italië verkocht Fiat 10,8 procent meer. De omzet van de autodivisie was met 25,53 biljoen lire (29,36 miljard) iets hoger dan vorig jaar. Alleen de verzekeringsbranche van Fiat draaide met verlies. Het concern houdt zich verder onder meer bezig met kranten, spoorwegmaterieel, staal, ruimtevaart en chemie. (KRF,Reuter)